Пријовић и Вељковић: Да направимо лепу увертиру за СП

Фудбалери Србије у петак с утакмицом с Мароком практично почињу припреме за Светско фудбалско првенство које ће се од од 14. јуна до 15. јула одржати у Русији.
fudbaleri srbije, fss
Фото: ФСС

Биће то уједно и ватрено крштење селектора Младена Крстајић, који је додуше већ водио “орлове” на азијској турнеји, али данашњи меч у Торину, биће први у којој ће као селектор самостално водити екипу.

После одласка Славољуба Муслина, много тога се променуло у табору “орлова”, већ на азијској турнеји шансу су добили неки нови играчи, који нису играли у квалификацијама,пре свих Сергеј Миликовић - Савић, који је био на “леду” код Муслина, а шансу су добили и Андрија Живковић и још неки играчи. Крстајић је  изненадио све и на окупљању репрезентације у Старој Пазови, када је капитенску траку доделио Александру Коларову без већих објашњења, правдајући се да жели само да размрда “орлове” и да Бане Ивановић и даље ужива пуно поверење стручног штаба.

Фото: ФСС

“Орлови” су у Старој Пазови у Спортском центру ФСС  одрадили неколико тренинга, углавном у затвореном простору и јуче су пре подне отпутовали у Торино, где ће одмерити снаге са Мароком, екипом која ће такође играти на Мундијалу у Русији.


У уторак са Нигеријом

Фудбалери Србије други тест  у оквиру Фифине недеље имаће у уторак у Лондону. када ће  снаге одмерити са још једна афричком селекцијом  Нигеријом. "Моћни орлови" нису баш тако силни као пре, а на Мундијалу их очекују дуели са Хрватском, Исландом и Аргентином.

Србија и Нигерија ће играти на Хајв стадиону чњетвртолигаша Бороа, чије трибине примају 6.400 гледалаца  од 20 часова.


„ Утакмицом са Мароком почињемо припреме за Мундијал“, каже Младен Крстајић селектор фудбалске репрезентације Србије. „Нема повлашћених, сви крећу од нуле. Сигурно је да ће окосница тима остати она из квалификација, али ће прилику да се наметну добити и млађи фудбалери, пре свих Сергеј Милинковић – Савић, Андрија Живковић и Милош Вељовић. Нажалост због повреда овог пута нећу моћи да рачунам на Сергеја и на Вујадина Савића. Сигуран сам да ће то бити добра провера јер су и Мароканци изборили право да играју у Русији и у својим редовима имају неколико квалитетних фудбалера.“   

Непосредно пред полазак на располагању медијима био је Александар Пријовић стрелац златног гола у ноћи када смо победом против Грузије (1:0) оверили пласман на Светско првенство.

„Спремни смо за ове две утакмице, идемо да победимо, остваримо добар резултат и направимо лепу увертиру за оно што нас касније очекује. Ко ће да игра и буде стартер, питање је за селектора, а на нама играчима је да будемо спремни“, каже Пријовић.

 

 

Нападач грчког ПАОК похвалио је атмосферу у репрезентацији, а слично размишља и „златни орлић“ Милош Вељковић, који жели да се наметне у наредним дуелима.

„Био сам повређен, опоравио сам се, одрадио и тренинг, тако да сам спреман. Сваки играч жели да игра, али одлука је само на селектору. Надамо се добром резултату у оба меча“,  каже дефанзивац немачког Вердера.

Меч између Србије и Марока игра се у петак од 20.45 сати у Торину,а утакмицу преноси РТС.

Г. К.  

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести