Војводина НС семе у финалу плеј-офа

Одбојкаши Војводине НС семе прошли су у финале плеј-офа и браниће титулу освојену прошле сезоне.
Odbojkaši Vojvodine NS seme Foto: Dnevnik.rs
Фото: Одбојкаши Војводине НС семе Фото: Дневник.рс

У четвртом сусрету полуфинала, Новосађани су после пет сетова савладали Црвену звезду и, предвођени Давидом Мехићем, уз јошј едан брејк заслужено изборили борбе за највреднији пехар.

После изједначеног почетка, сервиси Петровића били су кобни по Новосађане у првом сету. Два аса и контре Андоновића донели су Београђанима велику предност (14:8), али је Воша одмах узвратила нападом Кујунyића и блоком Симића (14:11). Мало по мало, Новосађани су се резултатски враћали, а после серије добрих сервиса Вучићевића и повели 18:17. Играло се поен за поен до 22:22, али су у читавом сету, па и у завршници, играчи Војводине много грешили и поклонили вођство ривалу. Први сет Воша је завршила са чак 12 грешака, док је Звезда имала осам.

Боље је актуелни шампион започео други сет. Поново је за кратко виђена изједначена борба, а Воша се одлепила на 9:6. Напао је домаћин Кујунyића сервисом кога је убрзо заменио искусни Вемић, а то је било довољно за боље нападе и сигурније вођство. мехић је био расположен, а после два аса Симића резултат је био 14:9 за госте. Активирао се и Вучићевић у нападу и Новосађани су бољим сервисом и с мало грешака јуришали ка изједначењу које је брзо дошло.


У  Суботици дуел Спартака и Новог Пазара

Одбојкаши Спартака и Новог Пазара у петак ће у Суботици играти трећи меч полуфиналне серије (19 часова). У прва два сусрета Нови Пазар је искористио предност домаћег терена и води 2:0 у серији.


Од 3:2 за Звезду у трећем сету, Воша је серијом 5:0 преокренула резултат и преузела контролу. Распуцаном Мехићу придружио се Вемић и све је кренуло по плану за Новосађане. Уследио је период у ком су тимови освајали по два поена у серији, али су Београђани после сервиса Петровића дошли до изједначења (15:15), а Османкач је посегао за изменама. Код 18:18, Зведа је направила мини серију 2:0, али је Вемић узвартио, а после блокова Мехића и Станковића, повела је Воша 23:20. Трећу сет лопту је у вођствои претворио Сухињин (25:23) и довео Вошу на сет од финала.


Одбојкашице: Финале Визура – Звезда

У финалу плеј-офа одбојкашица играће Визура и Црвена звезда. Београдске црвено-беле су и у трећем сусрету славиле победу над Железничаром 3:0 (25:18, 25:23, 25:16) и победиле у серији 3:0, као и Визура нешто раније против Јединства из Старе Пазове.


Блокови Мехића и Сухињина донели су актуелном шампиону 4:0 на старту четвртог сета, али је грешкама дао изједначење великом ривалу (7:7). Ниједан од тимова није попуштао дуго, борбу поен за поен прекинуле су грешке Новосађана и Зведа је у завршници повела осетном разликом (21:17), што је било довољно за тај-брејк.

У лутрији петог сета су до промене страна Београђани имали предност (8:6), али је Мехић, уз yокера Вемића, све преокренуо и донео велику радост актуелном шампиону.

М. Ристић

Црвена звезда – Војводина НС семе 2:3 (25:23, 20:25, 23:25, 25:22, 12:15)

БЕОГРАД: Хала УСЦ “Шумице”, гледалаца: 250, судије: Петровић (Ужице), Јованчић (Краљево).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Јевтић (л), Тадић, Стоковић, Гмитровић 22, Машуловић 6, Петровић 3, Нејић 10, Јовановић 1, Додић 4, Н. Павловић 2, Андоновић 7, Д. Павловић 17.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 12, Вучићевић 8, Станковић 2, Стевановић 7, Вемић 13, Кујунyић 2, Пековић (л), Мехић 27, Шормаз, Тодоровић 1, Перић, Сухињин 8.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести