Ускоро бесплатан WiFi интернет у 20 српских возова

БЕОГРАД: Железничко предузеће Србија воз најавило је да ће увести WiFi интернет у 20 возова, који ће путници моћи бесплатно да користе.
voz, tanjug ilustracija
Фото: Tanjug, ilustracija

Србија воз је објавило јавни позив за увођење WiFi интернета у возове, а понуде се могу доставити до 6. августа.

Путници ће моћи да користе интернет преко WiFi уређаја који ће се налазити у возу и имаће могућност да се повеже на мобилну мрежу путем технологије 3G и 4G и да истовремено подржи до 100 корисника.

Како је наведено, посао увођење интернета у возове добиће оператер са најнижом ценом.

Количина пренетих података за све уређаје збирно на месечном нивоу је 4ТБ, уз уговорену обавезу од годину дана од потписивања уговора.

Брзине преноса података морају бити у оквиру 3G/4G мобилне технологије 90 одсто времена током уговорне обавезе.

Изабрани понуђач је у обавези да пружа услугу максималном могућом брзином протока, док се не потроши количина података из основне претплате или количина података у оквиру тарифног додатка.

После потрошене комплетне количине података из претплате или из тарифног додатка, у обавези је да омогући проток и приступ интернету од минимум 64/32 килобита по секунди по инсталираном уређају који се неће наплаћивати.

Победник на тендеру је обавезан да омогући централизовану контролу и праћење рада свих инсталираних уређаја, као и управљање - рестарт уређаја, даљинско конфигурисање и приступ уређају.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести