Египатски авион уклоњен, отвара се аеродром

БЕОГРАД: Генерални директор аеродрома Саша Влаисављевић најавио је да ће аеродром „Никола Тесла" бити ускоро отворен.
1
Фото: Tanjug

Он је на конференцији за штампу рекао да је авион који је блокирао писту уклоњен, и да ће аеродром за саобарћај бити отворена за пет до десет минута.

Очекује да ће саобарћај кренути нормално.

Београдски аеродром "Никола Тесла"затворен је јутрос након што је авион египатске компаније, који је без путника рано јутрос слетео на аеродром, остао на писти услед техничких проблема.

На Аеродрому  "Никола Тесла" од сада па надаље безбедно полећу и слећу авиони, рекаоје он. 

Египатском авиону се запалиле гуме, на "Тесли" све безбедно

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Зорана Михајловић изјавила је јутрос, поводом привременог затварања аеродрома "Никола Тесла", да су се на авиону египатске компаније који је блокирао писту запалиле гуме и истакла да је најважније да је све тренутно безбедно.

Михајловићева је за ТВ Прва рекла да се очекује да ће аеродром за три сата почети редовно да ради, односно око поднева.

Она је појаснила да су се запалиле гуме на авиону египатског авиона и да је питање за компанију да види шта се десило. 

"За све нас је важно да је све у реду. Сада се очекује техничка служба, озбиљне анализе, истражне радње, да би компанија знала шта се десило", навела је Михајловићева.

"Није ово први пут, Аеродром ''Никола Тесла'' имао је сличне ситуације. За три сата се очекује да ће аеродром редовно да ради", рекла је Михајловићева за ТВ Прва.

Претходно је јављено да ће београдски аеродром "Никола Тесла" остати до даљег привремено затворен за сва полетања и слетања због египатског авиона компаније "Египт ер" који је без путника слетео и остао на полетно-слетној стази услед техничких проблема.

Реч је о египатском авиону типа "боинг 737-800" који је на "Теслу" слетео јутрос у 4.11. 

Аеродром "Никола Тесла" у саопштењу истиче да чини максималне напоре како би полетно-слетна стаза што пре поново била у пуној функцији, али и указује да уклањање авиона са полетно-слетне стазе зависи од техничких могућности за његово безбедно уклањање и стања у којем се налази авион.

Путници се обавештавају да информације о статусу свог лета потраже на www.beg.aero, као и на телефон службе информација 209-4444 или у изабраној авио-компанији.

Због привременог затварања београдског аеродрома "Никола Тесла" за полетање и слетање, сви авиони Ер Србије преусмерени су на околне аеродроме у региону.

Незванично, авион копманије "Египтер" оштетио и писту аеродрома када је слетео с пукнутом гумом јутрос око четири сата. Цео аеродром је тако остао блокиран, а сви летови који је требало да се реализују јутрос отказани су најмање за два сата. Како јавља репортер ТВ Прве, аеродром "Никола Тесла" пун је путника који су нервозни.

Исти случај је и са планираним слетањима на београдски аеродром, а до сада су сви авиони који су требали да слете на "Николу Теслу" преусмерени на друге аеродрому у околини, односно у другим државама. Један од тих авиона је и онај који се враћао из Хургаде, а у ком је екипа ТВ Прве, и који је преусмерен на аеродром у Будимпешту. 

Авион је пун деце, каже новинар ТВ Прве који се налази у том авиону, будући да су се људи враћали са летовања. Њима није дата информација када би могли да полете за Београд. 

Наиме, када је реч о путницима који овог јутра путују из Београда, њима ће све информације бити доступне на аеродрому и путем кол центра Ер Србије.

У овом тренутку је, како се напомиње, неизвесно време полетања у јутарњем шпицу ка 15 дестинација. 

Ер Србија је у сталном контакту с надлежнима на Аеродрому "Никола Тесла" и обавештаваће путнике о новим временима полетања.

У саопштењу се додаје да је безбедност гостију и чланова посаде најважнији приоритет за Ер Србију.

Аеродром Никола Тесла Београд привремено је затворен за полетања и слетања јер је авион египатске компаније, који је без путника слетео на аеродром, остао на писти услед техничких проблема.

EUR/RSD 117.7414
Најновије вести