Аутомобил улетео међу пешаке, 9 погинуло, 46 повређено (Видео)

ПЕКИНГ: Најмање деветоро људи је погинуло, а 46 повређено када је аутомобил улетео међу пешаке на препуном тргу у јужном кинеском граду Мишуију, у провинцији Хунан, саопштила је данас локална влада.
g
Фото: Youtube Printscreen

Возач аутомобила, који је одраније познат полицији, је притворен, пренела је агенција Ројтерс.

За сада, власти не помињу тероризам као евентуални мотив за напад, а истрага је у току, наводи АП, позивајући се на кинеске медије.

Полиција је осумњиченог идентификовала као 54-годишњег Кинеза по имену Јанг Зањун, иначе из округа у којем је дошло до инцидента.

Он је раније издржавао више затворских казни због кривичних дела укључујући подметање пожара и напад, наводи "Пекинг јут дејли", публикација подмлатка владајуће Комунистичке партије.

У Кини су забележени насилни напади на јавним местима протеклих година, међу којима бомбашки напади и паљење аутобуса и зграда, а понекад су виновници били људи који су покушавали да реше личне размирице или да изразе незадовољство друштвом у којем живе, напомиње америчка агенција.

У неким случајевима су напади приписивани екстремистичким сепаратистима, али су се такви напади проредили протеклих година, додаје АП.

Упозоравамо да је линковани видео узнемиравајуће садржине.

EUR/RSD 117.7502
Најновије вести