Прва лига Србије: Телеоптик надиграо Бечејце

Фудбалери Бечеја оставили су много бољи утисак у првом полувремену, превасходно у офанзиви.
lopta tanjug.jpg
Фото: Dnevnik.rs

Срећа је, међутим, била на страни домаћаина, које су у другом делу кренули на све или ништа и захваљујући перспективном Стефану Ђурићу, који је уписао два гола и асистенцију, дошле до три бода.

Гости су запретили већ у трећем минуту, али је Поповић рутински интервенисао после слабог покушаја Лазића којег је упослио Ковачевић. Чувар мреже Телеоптика био је сигуран и десет минута касније када је искоса шутирао Краговић на асистенцију Ерака. Прва изгледна прилика за домаћина виђена је  на истеку 28. минута. Вујанић је извео корнер, лопта је стигла до Драманија, а после његовог ударца завршила је тик преко гола. У тридесетом минуту истрчао је голман Поповић далеко испред мреже, што је искористио хитри Ковачевић из Бечеја. Прошао је поред Влалукина и био на корак од тога да затрсе мрежу, али се талентовани бек брзо вратио и испуцао лопту коју је ка голу упутио Ковачевић. Гости су до вођства могли и у 38. минуту, егзекутор је опет покушао да буде Ковачевић, али га је чувар мреже  Телеоптика сјајно прочитао.

Новић је у 65. минуту, после корнера који је извео Вујанић, покушао да матира голмана Бечеја који се није дао надмудрити. Играо се 76. минут када су изабраници Милана Ристића резултатски начели доминантнијег ривала. Највећи део посла обавио је расположени Ђурић, предриблао је неколико играча  Бечеја и упослио Новића којем није било тешко да из идеалне позиције обезбеди вођство. Грујић, резервиста у табору гостију, пет минута пре последњег звиждука имао је одличну прилику да анулира предност црно-беле филијале. Упутио је леп ударац, међутим, Поповић је као и током целог меча био на висини задатка.

Централна фигура на терену био је Стефан Ђурић који је за четири минута постигао два гола.

Ј. Р.

ТелеоптикБечеј 3:0 (0:0)

ЗЕМУН: СЦ Партизан – Телеоптик,гледалаца: 150, судија: Стаменковић, стрелци:Новић у 76,Ђурић у 89. и 90 + 2. Жути картони: Ф. Чермељ (Телеоптик), Лазић (Бечеј 1918).

ТЕЛЕОПТИК: Поповић 7,5,  Влалукин 7, Антонијевић 7, Шишков 7, Илић 6,5, Ф. Чермељ 6,5 (од 63. Матовић -), Новић 7 (од 78. Гузина -), Милосављевић 6,7 Ђурић 8,5,  Драмани 6,5, Вујанић 7 (од 89. Пеличић -)

БЕЧЕЈ 1918: Живков 6, Радић 7, Станојев 6,5, Цветковић 7, Дражић 6,5 (од 59. Ердељан 6,5 ), Дабижијевић 6,5, Ковачевић 7, Лазић 7 (од 66. Грујић -), Краговић 6,5, Рахић 6,5 (од 83. Цвијић -), Ерак 7.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести