СП у самбоу за кадете: Лани Мрдаљ бронзано одличје

Првог дана Светског првенства у самбу за кадете, на којем наступа 202 такмичара  из 28 земаља, Новосађанка Лана Мрдаљ, чланица Борца, освојила је бронзану медаљу у категорији до 52 килограма.
lana mrdalj
Фото: Лана Мрдаљ у акцији, фото: Дневник

Поред ње, запажен наступ имала је чланица темеринског ТСК-а Ана Јовић заузевши пето место. Данас на борилиште из­лазе седам наших такмичара.

„Поносни смо и задовољни што је Лана Мрдаљ освојила медаљу, као и петим местом Ане Јокић. Ово так­мичења је изузетно важно за овај узраст (рођени 2002. и 2003.), како за стицање искуства, тако и склапању пријатељства“, рекла је слекторка Светлана Вајнбергер.

Иначе, самбо (борилачка вештина самозаштите без оружја) је примљен у породицу олимпијских спортова, с тим што ће се у наредне три године интензивно пратити и, по свему судећи, први пут приказати на Играма 2024. године. Та вест обрадовала је челнике нашег Савеза. Председница Татјана Тривић, селектор Патрик Дрид и такмичарка Ивана Јандрић чланови су светског и европског Извршног комитета, а наши самбисти редовни освајачи медаља на међународним смотрама.

„У Србији егзистира 18 клубова и све је више такмичара у свим узрасним категоријама“, истакла је Татјана Тривић.

Према речима селектора репрезентације Патрика Дрида, скори пријем у олимпијску породицу има велики значај за самбо.

„Ове године смо постигли врхунске резултате, јуниорка Милица Цвијић је освојила сребро на ЕП, сениори Ивана Јандрић, Вук Рашовић и Дмитри Герасименко бронзе, а на СП бронзе су освојили Герасименко и Владимир Гајић“, истиче Дрид.

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести