Милош Вучевић: „Карађорђе” на истом месту, биће то савремен стадион

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић каже да постоји идејно решење новог стадиона „Карађорђе”, демантујући тиме спекулације о томе да ће тај стадион бити измештен на другу локацију.
Novi Stadion Karadjordje/FK Vojvodina
Фото: ФК Војводина

„То прича онај марксиста који се бавио лансирањем булевара који никада није завршен и гласао из Солуна – рекао је Вучевић за РТВ. – То су ти Ђиласови и Јеремићеви који маштају о неким багерима и булдожерима, како се боре с њима. Ти исти сада причају да ћемо стадион да селимо. Нећемо! И нема никаквих булдожера, а и када их има, они су у функцији изградње и развоја.

Градоначелник Новог Сада каже да би за прву фазу реконструкције стадиона сигурно било потребно осам милиона евра, те да ће и финансирање тог пројекта кандидовати код Владе Србије. Он је сигуран у то да би Нови Сад био спреман да учествује у организацији и неког великог фудбалског такмичења.

Фото: Novi Stadion Karadjordje/FK Vojvodina

– Све су то пројекти који покрећу друге велике пројекте и даљи развој Новог Сада. Погледајте како је Нови Сад изгледао 2011. или 2012. године, колико је тада било нових објеката и градилишта и колики је био буyет Града, а погледајте Нови Сад данас. Сетите се како су они Ђиласови и Јеремићеви причали да сам дошао с неким невидљивим тамним силама да узмемо паре које с рачуна града. А данас на рачуну града има више новца него што је било тада, данас субвенционишемо боравак деце у приватним вртићима, платили смо и изградили Булевар Европе, који су они платили, а никада нису завршили, као ни „Жежеља”. И „Жежељев” мост смо завршили и довели бројне инвеститоре, после 40 година отворене су фабрике, индустријска зона, Нови Сад је постао европска престоница културе и омладине. Боље је да ја тако не знам, него да они онако знају – напомиње Вучевић.

Фото: Novi Stadion Karadjordje/FK Vojvodina

Е. Д.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести