Преминула четврта жртва напада у Стразбуру

ПАРИЗ:  Париско тужилаштво саопштило је данас да је повредама подлегла и четврта жртва напада на божићни вашар у Стразбуру који се догодио у уторак.
strazbur, tanjug ap
Фото: Tanjug/AP

Нападач Шериф Шекат убијен је синоћ у обрачуну са полицијом након што је отворио ватру на полицајце који су покушали да га ухапсе препознавши га на улици, пренео је Ројтерс.Тиме је окончана дводневна потера у којој је учествовало више од 700 припадника снага безбедности.У међувремену, француски тв канал БФМ извинио се због тога што је пустио песму "Упуцао сам шерифа" након што је полиција убила Шерифа Шеката.

Док је та станица емитовала специјални програм о убиству Шеката у позадини је пуштена песма Боба Марлија за шта је канал окривио људски фактор и извинио се због свега, али тек пошто је та грешка изазвала бурна реаговања на друштвеним мрежама.

Шекат (29), франуцски држављанин, сумњичи се да је усмртио три особе и ранио 13 људи у уторак.Исламска држава саопштила је јуче да је мушкарац који је убио три особе у Стразбуру њихов војник, пренела је на свом сајту новинска агенција ИС Амак, иако није пружила доказ за такву тврдњу.

Амак је навео да је нападач "био војник Исламске државе и да је извео операцију као одговор на позиве да се нападају грађани земаља коалиције" која се бори против те милитантне групе у Сирији и Ираку,пренео је Ројтерс.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести