Протест "1 од 5 милиона" и шетња у Београду 27. пут

БЕОГРАД: Протест грађана "Један од пет милиона", 27. по реду, почео је и ове суботе код Теразијске чесме а протестна шетња завршена је испред зграде јавног сервиса. 
protest, tanjug tvalic
Фото: TANJUG/ TANJA VALIC/ nr

Грађанима се обратио најпре драматург Синиша Ковачевич који је рекао да нема другог избора неко да се победи и поручио: "ми ћемо победити, јер немамо другу државу и Србија нема никог другог сем нас". 

Новинар Вукашим Обрадовић рекао је да захтеви протестаната нису максималистицки, већ рационални и "могу бити прихватљиви за велики број градана, без обзира на њихова политицка опредељења".

Присутнима се обратио и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић поруком: "Ми на унапред покрадене изборе више нећемо излазити", те додао да се "ова борба неће добити на мишице већ на кликер, памећу способношћу и упорношћу".

Он је рекао и да се посланици који бојкотују рад Скупштине Србије неће враћати у парламент. 

"Више нисмо сами, оно о чему смо говорили шест месеци, оно што стоји у налазу нашег стручног тима, о томе сада говори Европска Комисија", поручио је Зеленовић.

Након обраћања испред Теразијске чесме кренула је протестна шетња улицама Краља Милана, Ресавском, Булеваром краља Александра преко Таковске до зграде Радио-телевизије Србије.

На зграду РТС протестанти су лепили налепнице на којима је писало "Стоп лажима" и "Буди нормалан", као и поруке генералном директору Драгану Бујошевицу и уреднику информативног програма Ненаду Љ. Стефановићу, а одржан је испред зграде јавног сервиса и дневник слободне Србије.

Протест "Један од пет милиона" одржан је у Новом Саду, али и у другим градовима.

На скупу који је почео у 18 часова на Позоришном тргу говорили су Драгана Ракић из Асоцијације слободних одборника, народне посланице Мариника Тепић и Марија Јањушевић, адвокат Владимир Гајић и студенти Стефан Симић и Брајан Брковић. Учесници протеста су после скупа на Позоришном тргу кренули у протестну шетњу центром града, а колона се кретала Тргом слободе и Змај Јовином улицом, Тргом републике и улицама Жарка Васиљевића и Дунавском, па је поново ушла у Змај Јовину и даље се преко Трга слободе вратила на место одакле је и кренула. 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести