Карађорђево због невремена остало без струје

БАЧКА ПАЛАНКА:  Још увек се санирају последице недељног невремена које је захватило Бачку Паланку, Челарево, Карађорђево и делове околних атара.
Karađorđevo zbog nevremena ostalo bez struje Foto: Dnevnik.rs
Фото: Карађорђево због невремена остало без струје Фото: Дневник.рс

У Карађореву невреме је оштетило електро- мрежу па је ово село са око хиљаду житеља остало без струје, а тиме и без воде. И док се у свим местима на терену налазе екипе које свака у свом домену отклањају последице невремена које је изазвало голему штету пољопривреди, али и објектима и имовини грађана, у Карађорђеву је уведено ванредно снабевање пијаћом водом.

Општинско Јавно комунално предузеће „Комуналпројект” обавестило је мештане да је услед невремена дошло до прекида снабдевања електричном енергијом, те де се снабдевање водом врши путем агрегата. Снабдевање је двократно, пре подне од 5.00 до 10 сати, а после подне од 17 до 22 сата. Надлежни у „Комуналпројекту” кажу да су свесни тежине ситуације и очекују да ће се снабдевање електричном енергијом што пре успоставити како би се успоставило и водоснабдевање.

У Бачкој Паланци и појединим селима од невремена не раде ни јавна расвета делимично, а негде и потпуно, па је и главна улица у Паланци без расвете. У општинском ЈП „Стандард” које, поред осталог, брине и о јавној расвети, кажу да су бројне екипе на терену и да поправљају део по део јавне расвете у граду и од села до села. Најтраженији су овде тесари и мајстори за кровопокривачке радове, јер доста је кровова са којих је олуја одувала део црепа или цео кров.

М. Сџ.

 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести