Чувају децу, одржавају кућу

КУЛА: Локална самоуправа и  Удружење „Плава птица” у склопу пројекта за подстицање рађања основаће онлајн сервис подршке родитељству – „Родитељ - Кула”, како би пружили услуге родитељима и додатно запослили грађане. 
с
Фото: Dnevnik.rs

Пројекат је финансијски подржало Министарство за демографију и популациону политику.

Удружење „Плава птица” из Куле позвало је  заинтересоване грађане да се до 13. септембра пријаве на бесплатну обуку за посао и учлане у онлајн сервис за подршку младим родитељима у вођењу домаћинства. Предвиђено је да се обучи група људи који могу да пружају услуге помоћи у одржавању стана и чувања деце, а поуздани су за ове одговорне послове.  Кроз програм родитељима ће бити обезбеђена помоћ у пословима вођења домаћинства како би могли да се посвете деци и ускладе рад и родитељство.

- Ово је прилика за додатну зараду и рад са флексибилним радним временом, обим посла који сами одређујете и прилика за усавршавање –казао је директор удружења МНРО „Плава Птица “ Марко Кошутић.  -Након успешно завршене обуке, сви кандидати се уносе у базу квалификованих пружалаца услуга помоћи у вођењу домаћинства и чувању деце. На бесплатној обуци полазници ће се обучити  за комуникацију са клијентима, послове помоћи у кући, чувања деце, помоћ у учењу и стећи основна знања о хигијени и првој помоћи у кризним ситуацијама”.

Заинтереовани се могу пријатити на телефон 025 - 724-177, е –поштом плаваптицамнро­гмаил.цом или лично у просторијама „Плаве птице” у Лењиновој 17 у Кули.

З. Д.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести