КЦНС Радионица мозаика

Културни центр Новог Сада организује бесплатне креативне радионице мозаика за децу узраста од шест до 15 година. Прва радионица одржаће се данас од 11 до 14 часова у холу Велике сале КЦНС-а, Католичка порта 5. С децом ће сваке друге суботе радити академска уметница Љиљана Ривић.
1
Фото: КЦНС

Деца која похађају радионице упознаће се с основним елементима технике мозаика и његовом израдом, а слободно време ће проводити креативно. У првој фази малишани ће израђивати цртеже и учити технику цртања, што подразумева учење облика, перспективе и композиције. У другој фази упознаће се с бојом и њеном употребом у техници мозаика, која има своје специфичности, као што су уклапање и међусобни однос боја. Трећа фаза подразумева учење индиректног мозаика – специфичне технике која се прво учи кроз ређање каменчића по папиру, а након тога следи изливање у предвиђеним материјалима за изливање мозаика.

Мозаици се израђују од природног камена, као што су мермер, гранит, травертин и пешчар, а радиће се на задату тему. Неке од тема биће животиње, биљке, цвеће, природа...

Ј. И.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести