Српска листа: Само јединствени можемо да опстанемо

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Делегација Српске листе у којој су били председник Горан Ракић, Далибор Јевтић и Игор Симић посетила је данас Србе у селима Осојане, Видање, Гораждевац, Ораховац и Велика Хоча.
Srpska lista Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Како преноси Косовоонлајн, њих је дочекао велики број грађана, који су као највећи проблем поменули незапосленост младих људи, што би требало да буде решено најавом отварања нових радних места.

Оно што су им челници Српске листе додатно поручили је да морају да буду јединствени и сложни и да верују својој држави Србији.

"Данас нема поделе на Србе који живе у Метохији, Штрпцу, Поморављу, Грачаници, Митровици. Сви смо исти и јединствени и желимо да то јединство поделимо са вама како би и ви били јединствени и сложни, јер једино тако можемо да се боримо и изборимо за боље услове и сигурнију будућност, пре свега ове дечице, али и свих вас овде", поручио је у Великој Хочи председник Српске листе Горан Ракић.


Жребом одређене позиције странака на гласачком листићу

У Приштини је данас жребом одређено које ће позиције на гласачком листићу заузимати странке на изборима заказаним за 6. октобар.

Како преноси Косовоонлајн, странке су рангиране од броја 111 до 135, а на тој се листи српске странке налазе под бројем 120 - Коалиција "Слобода", 121 - Самостална либерална странка, 124 - Партија косовских Срба и под редним бројем 135 је Српска листа.


О будућности деце говорио је и Далибор Јевтић који је средставима Министарства за повратак направио игралиште за омладину у Великој Хочи, а данас га заједно за Гораном Ракићем предао на употребу.

Он је рекао и да се Српска листа разликује од других по томе што немају проблем да дођу међу људе, да разговарају, да чују и критику.

"За разлику од неких који се само представљају за представнике Срба ми смо још једном показали да нам је народ на првом месту и да нам је јединство српског народа на првом месту", рекао је Јевтић, док је потпредседник СЛ Игор Симић поручио да одлучност да и поред тешких услова остану да живе и чувају српско име и презиме на овим просторима показује колико су ови људи храбри и спремни да се жртвују како би овде моглли да подижу своју децу.

"Оно што нас радује је да смо у свим местима које смо посетили видели да нас дочекују деца. То је она будућност која нас радује, али и обавезује да још више радимо како бисмо им стварали услове за нормално детињство, као што је изградња и овог игралишта", рекао је Симић и поручио да ће се СЛ и даље борити за права свих Срба. У том је циљу, додао је, уложена жалба Врховном суду у Приштини на одлуку да се Србима одузме право гласа.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести