Дом здравља у Инђији добио путничко возило

ИНЂИЈА: Јавно предузеће за дистрибуцију гаса „Ингас” уступило је на коришћење путничко возило марке „шкода фабиа” Дому здравља у Инђији, што значи обнову њиховог возног парка који месечно прелази неколико хиљада километара.
д
Фото: Општина Инђија

Ово возило намењено је за превоз пацијента са територије општине Инђија.

Председник општине Владимир Гак каже да одлука надлежних и директора „Ингаса” Милана Кончаревића да поклони возило Дому здравља, показује тимско наступање и понашање у општем интересу.

- Функционишемо сви као један, немамо подељене феуде као што је било пре три године - рекао је Гак. -У сваком послу радимо координирано, небитно је ко се налази на челу неког предузећа, јер је све то буyет грађана Инђије и сви служимо једном циљу, а то је да се на виши ниво подигне квалитет живота и здравствене заштите.

Председник општине Инђија најављује куповину још два санитета и путничких возила која су неопходна Дому здравља како би био опремљен за све ситуације. ЈП „Ингас” је у свом буyету за ову годину планирао набавку возила за своје предузеће, међутим одлучено је да је возило више потребно здравственој установи.

Директор ЈП „Ингас” Милан Кончаревић каже да је Дом здравља установа од нарочитог значаја за грађане Инђије, те да мора бити у потпуности опремљена и способна за рад.


Установа налечењу

Из инђијске општине кажу да је Дом здравља био „рак рана” локалне друштвене заједнице због дуга који је затекла нова локална самоуправа. Затечени дуг прелазио је 300 милиона динара, биле су ту вишемилионске тужбе, а медицинском особљу више година нису исплаћени путни трошкови. У установи су били лоши услови рада, руиниран возни парк, а радило се уз сталне претње блокаде рачуна.

Данашња ситуација је далеко боља и сваким даном побољшавају се све области функционисања инђијске здравствене установе, кажу из локалне самоуправе.


- Медицинско особље ће са новим возилом у што краћем времену стићи до пацијената, што ће свакако значити свим грађанима Инђије - каже Кончаревић.

Директор Дома здравља Инђија др Јово Комазец истиче да је брзина, поузданост и правовремено реаговање Дома здравља од кључног значаја, нарочито у тешким ситуацијама за пацијенте.

- Ново возило користиће патронажна служба, служба кућног лечења, за превоз пацијената на дијализу у Стару Пазову, али и друге активности које се буду јављале - каже директор Дома здравља.

М. Стакић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести