Ђорђе Радиновић: МТУ Пазови доноси бројна радна места

СТАРА ПАЗОВА: Председник општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић каже за „Дневник” да је долазак великог инвеститора, компаније светског ранга МТУ, као и њихових коопераната, огроман и вишеструк и да се може рећи да значај превазилази њихову општину јер ће будуће пословање таквог гиганта позитивно утицати на читав регион када је економија у питању.
sp kruzni Đorđe Radinović
Фото: Ђорђе Радиновић, фото: Дневник

Подсећамо, председник Србије Александар Вучић најавио је прексиноћ долазак тог инвеститора који ће отворити фабрику за производњу авио-мотора. Вучић је то рекао после разговора с министром за привреду и енергетику Немачке Петером Алтмајером. Нагласио је да је за нас од посебно симобличког значаја то што је МТУ потписао уговор о дуалном образовању, појаснивши: „да бисте могли да процените да ли један мотор може да издржи лет, потребно је трогодишње школовање”.

– Пре свега, у питању је велики број радних места, запошљавање локалног становништва, али и упошљавање радне снаге ван територије старопазовачке општине, и то у трајном смислу – истакао је Радиновић. – Оно што знамо о пословању компаније МТУ

упућује на велику вероватноћу да ће на овим просторима бити активна дуги низ година и верујемо да ће отворити велике могућности за повезивање потенцијалних коопераната, којих у богатој понуди пазовачке привреде има много.

Радиновић је напоменуо да то потврђује и велико интересовање одређених компанија које могу одговорити на потребе тог произвођача из авио-индустрије, неки су у фази информисања, док су други већ купили земљиште у њиховој општини.

– По најавама, компанија МТУ своју производњу треба да започне 2022. године с око 500 радних места, док ће у крајњој фази упошљавати око 2.000 радника, али, ако рачунамо и кооперанте који ће сарађивати у процесу производње, очекује се да ће број запослених бити и неколико пута већи у односу на најављених 2.000 радних места – истакао је  за наш лист  Радиновић.

М. Стакић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести