Сланобарци у утакмици са Звездом оставили добар утисак

Стручни штаб и фудбалери Пролетера су се пред меч са Црвеном звездом потајно надали да могу остати непоражени.  
Proleter Zvezda/D. Ivanic
Фото: Д. Иванић/ Фудбалери Пролетера и Црвене звезде

Издржали су дисциплинованом игром у првом полувремену све налете  гостију, а притом у два наврата озбиљно угрозили гол Борјана, да би у настваку шампион постигао два гола и заслужено освојио бодове. Ништа стратег Пролетера Бранко Жигић није имао да замери фудбалерима који су се својски трудили да оставе што повољнији  утисак, а аплаузи публике након меча су најбоља оцена оног што су показали. Партија у првом полувремену може Сланобарцима да буде путоказ како да  играју до краја полузеоне. Да су се домаћи играчи храбро борили  најбоље одсликавају речи тренера Црвене звезде Владана Милојевића, који је упутио домаћину све саме похвале, честитао на фер и коректној игри, на јако доброј партији обзиром да није очекивао да Пролетер буде толико дисциплинован и физички припремљен.

Да су се домаћи играчи храбро борили најбоље одсликавају речи тренера Црвене звезде Владана Милојевића, који је упутио домаћину све саме похвале, честитао на фер и коректној игри, на јако доброј партији с обзиром на то да није очекивао да Пролетер буде толико дисциплинован и физички припремљен

- Можда су момци на почетку меча деловали мало бојажљиво,али како је утакмица текла одиграли смо тактички најбоље полувреме до сада.  Покривали смо терен и великом борбеношћу и залагањем онемогућили ривала да нас озбиљније угрози.  Нисмо ни једног тренутка срљали него смо из прикрајка чекали шансу и надали се да можда можемо остати непоражени.  Прилика Пејића и шут који је завршио поред гола било је оно чему смо се надали.  Руку на срце, први део и приказана игра против наше најбоље екипе биће нам путоказ за финиш јесење полусезоне, с тим што  је одлично полуврме било мало за жељено резултатско изненађење -  каже Жигић.

Учесник Лиге шампиона у наставку је додао гас, постигао два гола и у лепом расположењу чека утакмицу са Тотенхемом.

- Играње утакмица среда  субота није нам никако пријао.  Једноставно, мали фонд играча и пехови одразили су се на резултате.  Нисмо успели да парирамо нападима Марина и и осталих квалитетних појединаца.  Њихови индивидуални квалитети учинили су да нас Гарсија и Боаћи казне, искористили су нашу лошу поставку у одбрани. Искрен да будем, потајно смо се надали да можда можемо остати непоражени. Нисмо успели и окрћемо се наредним утакмицама, а прва је са нишким Радничким.  Најтеже ће нам бити да поновимо приступ из дуела са Звездом,али сам убеђен да ако овако наставимо да играмо да свака екипа која буде гостовала у Новом Саду мораће  добро да се помучи да нас надигра и да однесе бодове са „Карађорђа“ – поручио је Жигић.

М.  Поповић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести