Четири режисера које је Холивуд "отерао" желе да се врате

ХОЛИВУД: Четири режисера које је Холивуд "избацио" због оптужби за сексуално узнемиравање, Роман Полански, Вуди Ален, Луис Ц.К. и Нејт Паркер, покушавају на све могуће начине да се врате.
e
Фото: Youtube Printscreen

Њихова будућа каријера зависи од више фактора, али пре свега, питање је да ли публика жели да их види поново у режисерској столици и шта су урадили у међувремену откако су постали непожељни.

Клара Баркер, написала је текст са "Њујорк тајмс" у коме је описала шта су четворица режисера у међувремену радила.

Почела је са Романом Поланским, који је у Француској управо завршио снимање филма "Оптужујем", а који је у САД насловљен "Официр и шпијун".

То је прича о познатој афери с краја 19. века када је Драјфус оптужен за издају, а писац Емил Зола је написао писмо у коме га брани, које је насловљено "Оптужујем".

Таман је филм почео да се дистрибуира а једна фотографкиња је оптужила Поланског да ју је силовао 1975. године што је он негирао.

Следио је протест и неколико пројекција било је отказано, рекламе су повучене, а удружење филмских радника Француске размишља да га избаци из чланства.

Министар културе је изјавио да режисерове грешке не могу да се оправдају његовом уметношћу.

Критичари су били у мањини, јер је филм који говори о неправди која је нанета невином човеку првом месту по гледаности у Француској, а дистрибутери су се постарали да се прикаже у целој Европи, Русији и Кини.

Дистрибутери из САД и Велике Британије се још нису одлучили да прикажу овај филм Поланског.

Две године од скандала са Харвијем Вајштајном и почетка кампање "Me Тoo", режисери који су били оптужени да су се понашали насилно, тешко налазе посао, мада све зависи колико је ко био познат.

Вајнштајну ће бити суђено за сексуално узнемиравања и силовање, иако је негирао да је икога напаствовао и тврди да је невин.

Вуди Ален је управо поништио уговор са Амазоном о снимању четири филма, а и он је био оптужен да се насилно понашао према женама.

Он има пуну подршку својих колега у Европи, али у САД је више дистрибутера одбило да дозволи да се у медијима појави да су били дистрибутери његових филмова да не би у јавности били повезани са њиме.

Вуди Ален је био оптужен од стране своје пасторке да је покушао да је силује када је још била дете, због чега се нашао на црној листи Холивуда и код дистрибутера, а то значи и код публике.

Захваљујући европској публици, њих двојица, Полански и Вуди Ален, не остају без посла и имају боље шансе у будућности од остале двојице који су на црној листи.

Комичар Луис Ц. К. који је 2017. године признао да је мастурбирао испред неколико жена добија ангажмане да наступа као "станд-ап" комичар, али нема знакова да ће филм "Тата, ја те волим" који је режирао и у коме игра главну улогу бити икада приказан у биоскопима.

Нејт Паркер је дебитовао 2016. године са филмом "Рођење нације", али је доспео на црну листу када је наводно оптужен за силовање.

Суд га је ослободио оптужбе и Паркер покушава да се врати на филм режијом филма "Америчка кожа".

Филм је имао добре критике и приказан је на Филмском фестивалу у Венецији у септембру.

Продуцент филма Марк Бург се свим силама трудио да одбрани Паркера, тврдећи да је он најталентованији режисер кога је срео у последње време.

"Ако је неко оптужен и испостави се да је невин зашто га и даље третирају као да је крив", питао се Бург.

Паркер се похвалио да је већ добио понуду за нови посао и да се нада да ће лажна оптужба бити заборављена.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести