Јелић: Капија школе је морала да буде закључана

Према првим, још званично непотврђеним информацијама  прикупљеним на терену, управа Основне школе "Душан Радовић" није испоштовала препоруку Координационог тела за борбу против насиља у школама Града Новог Сада, да током трајања наставе капије школа буду закључане, изјавио је Владимир Јелић, члан Градског већа за образовање, поводом повређивања шетогодишњег ученика те школе.
1
Фото: Dnevnik.rs

„Утврђено је да је дежурни наставник у моменту повређивања детета В.Б. био на часу, уместо да обилази хол и двориште, што ће бити предмет утврђивања одговорности у школи“, истакао је Јелић који је и председник Координационог тела за борбу против насиља у основним и средњим школама територији града.

Како је навео, и поред одлуке Савета родитеља о ангажовању обезбеђења у школи, које је могло да предупреди повређивање ученика, током овог месеца обезбеђење није било ангажовано због, како тврде из Школе, недостатка финансијских средстава која школа прикупља од родитеља ученика који похађају ову образовну установу.

Фото: Dnevnik.rs

„Док просветна инспекција не усвоји коначан записник на основу свих околности, као и полиција у свом делокругу, не можемо давати више информација“, рекао је Јелић.

Подсетимо, шестогодишњи дечак Б. Л. јуче је задобио тешке телесне повреде, опасне по живот, након што је на њега пала метална капија у Основној школи „Душан Радовић“ у Велебитској бб на Клиси у Новом Саду.

По речима очевидаца, до несреће је дошло јер је неколико малишана наизменично вукло металну покретну школску капију, која је под теретом попустила, искочила из шарки и пала на дечака.

Екипе Завода за Хитну медицинску помоћ и МУП-а интервенисале су на лицу места, а дечак је превезен у Институт за здравствену заштиту деце и омладине Војводине. Према последњим информацијама, он је у стабилном стању.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести