Дванаесторо најбољих ђака добило стипедије у Карловцима

Уговори о додели стипендија уручени су јуче на пријему у Малој сали Магистрата студентима који су остварили право на тај вид материјалне подршке локалне самоуправе у овој школској години.
1
Фото: Ђ. Радивојевић

Студенте је поздравила руководилац Одељења за друштвене делатности Нада Остојић Агбаба и честитала на блиставим резултатима у њиховом школовању, захваљујући којима су се и нашли на листи за стипендирање.

– Срећна сам што испред себе видим тако успешне младе људе и част ми је што могу да вам се обратим – рекла је Нада Остојић Агбаба. – Ви сте понос својих родитеља, којима припада део заслуга за ваше успехе, али и целе локалне заједнице. Чињеница да студирате на државним факултетима, да нисте никад пренели неки испит у наредну годину, а понајвише да вам је просечна оцена изнад 9,20, довољно говори о вама.

Након примопредаје уговора, Нада Остојић Агбаба је разговарала са сваким од студената који су присуствовали пријему. Међу њима су две рођене сестре које студирају медицину, од којих старија на шестој години студија има просечну оцену 9,80 и планира наставак школовања. 

По одлуци Општинског већа, студенти, које је Комисија за доделу стипендија одбарала на конкурсу, примаће месечно по 10.000 динара десет месеци.

Како каже Нада Остојић Агбаба, стипендисти могу већ данас или у понедељак да очекују да ће им новац бити уплаћен на рачун јер је процедура за исплату већ у току. Она је напоменула да је од ове године уведено стипендирање студената на мастер студијама.

Међу стипендистима је деветоро с основних академских студија, а троје с мастера. Од њих дванаест, по троје студирају на Медицинском, Филозофском и Факултету техничких наука. Стипендију ће добијати и по један студент Академије уметности, Пољопривредног и Природно-математичког факултета.

Овог пута међу добитницима стипендија дупло више је девојака, а неки од њих материјалну потпору од општине примају годинама.  

Фото: Ђ. Радивојевић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести