Освештан храм у јуначком Равњу

РАВЊЕ: Новоподигнута црква посвећена Светом цару Константину и царици Јелени освештана је јуче у селу Равње. Свечаном чину присуствовао је владика шабачки Лаврентије.
1

Храм СПЦ у овом мачванском селу, на подручју Сремске Митровице, познатом по последњем боју у Првом српском устанку, грађен је неколико година, а вишедеценијска је жеља мештана.

Идеја да се на простору иза школе сазида црква дошла је од верника из овог села, оца Милорада Павловића, пароха засавичког, Месне заједнице, а када је професор Тома Павловић поклонио своје имање у непосредној близини школе, радови су могли да почну.

Фото: Dnevnik.rs

Како је приликом освећења истакао владика шабачки, црква у Равњу једна је од најлепших и његовом срцу најмилијих у читавој Епархији. За заслуге у изградњи храма, овом приликом, Епархија шабачка својим највишим одликовањем Орденом Светог Владике Николаја, одликовала је министра пољопривреде Бранислава Недимовића који је, својевремено као градоначелник Сремске Митровице учествовао у покретању радова, а касније и у њиховој коначној реализацији.

В. Х.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести