Пјонгјанг: Одговорили смо олошу из Јужне Кореје

ПЈОНГЈАНГ: Северна Кореја потврдила је да је данас уништила међукорејску канцеларију за везу у пограничном граду Кесонг.
e
Фото: Youtube Printscreen

Званична севернокорејска новинска акенција КЦНА јавила је да је уништење канцеларије одговор, како је наведено, "олошу" који треба "скупо да плати за своје злочине", што се очигледно односи на активисте који из Јужне Кореје шаљу пропагандне летке на Север.

КЦНА није детаљно објаснила како је извршено уништавање канцеларије, али је навела да је канцеларија "трагично уништена сјајном експлозијом".

До експлозије је дошло три дана након што је сестра севернокорејског лидера Ким Џонг Уна упозорила да ће Северна Кореја срушити "бескорисну" канцеларију за комуникације.

Претходно је Пјонгјанг прекинуо сваку врсту комуникацију са Сеулом, укqучујући и "врућу линију за везу лидера две нације", као и војне канале комуникације.

Северна Кореја упозорила је раније данас да је спремна да пошаље војску у демилитаризовану зону која раздваја две Кореје.

Ови потези били су одговор Пјонгјанга на слање летака из Јужне у Северну Кореју.

Председник Јужне Кореје Мун Џае Ин сазвао је за данас хитан састанак највиших безбедносних званичника, јавила је агенција Јонхап.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести