Вучић се састао са Макроном

ПАРИЗ: Председник Србије Александар Вучић, који борави у дводневној посети Паризу, састао се вечерас са председником Француске Емануелом Макроном.
makron i vucic, Predsedništvo Srbije
Фото: Председништво Србије

У центру пажње разговора двојице лидера иза затворених врата је дијалог Београда и Приштине, а, како је најављено, разговараће и о европском путу Србије, билатералним односима двеју земаља, пандемији корона вируса.

После састанка двеју делегација, уследиће радна вечера, коју Макрон организује у част председника Вучића.

Реч је о врло важном сурету на коме ће прдседник Вучић сигурно тражити подршку и разумевање за српске интересе од председника Макрона, који је више пута изјавио да Србија и њен председник у њему имају искреног пријатеља.

Председник Вучић ће сутра учествовати на видео-самиту посвећеном косовском питању који је Макрон организовао заједно са немачком канцеларком Ангелом Меркел.

На самиту ће учествовати и специјални изасланик ЕУ за дијалог Мирослав Лајчак, високи представник ЕУ за спољну и безбедносну политику Жозеп Борел и косовски премијер Авдулах Хоти.

За недељу 12. јула планиран је састанак у Бриселу председника Вучића са Хотијем, а уз присуство Борела и Лајчака.

Вучић захвалио Макрону на гостопримству и доброј атмосфери

ПАРИЗ: Радна вечера председника Србије Александра Вучића и француског председника Емануела Макрона протекла је у доброј атмосфери, судећи по објави председника Србије на Инстаграм профилу "budućnostsrbijeav", на којем је захвалио свом домаћину на гостопримству.

"Уз звуке композиције Claude Debussy''s Reflets dans l''eau ("Reflections in the Water"), у извођењу пијанисте Мишела Далберта завршавамо дивно вече у Јелисејској палати. Хвала @emmanuelmacron", написао је Вучић у објави на Инстаграму.

Како је Макрон дочекао Вучића...

Председника Србије Александра Вучића, који борави у дводневној посети Паризу, вечерас је пред Јелисејском палатом дочекао француски председник Емануел Макрон, уз гарду.

Фотографија и кратак видео дочека објављени су на Инстаграм налогу "buducnostsrbijeav".

У центру пажње разговора двојице лидера иза затворених врата је дијалог Београда и Приштине, а како је најављено, разговараће и о европском путу Србије, билатералним односима двеју земаља, пандемији корона вируса.

После састанка двеју делегација, уследиће радна вечера коју Макрон организује у част председника Вучића.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести