Након новорођенчета, преминула и породиља из КЦ Ниша

НИШ: Двадесетседмогодишња породиља из околине Ниша, која је била на респиратору у КЦ Ниш, а порођена је јуче на царски рез у седмом месецу трудноће, преминула је јутрос, потврђено је Танјугу у Клиничком центру Ниш.
KC Niš Foto Tanjug/D.Nikolić
Фото: Tanjug

Породиља је преминула само дан након што јој је умрла и беба, која је нажалост преминула недуго после рођења.

Директор Клинике за анестезију и интензивну терапију Радмило Јанковић казао је да да је упркос великим напорима лекара изгубљена битка за живот породиље.

Подсетио је да је јуче конзилијум Гинеколошко акушерске клинике због трпљења плода које је постајало критично, донео одлуку да се обави порођај царским резом. 

"Дете је убрзо доживело срчани застој и преминуло. Стање његове мајке је и пре порођаја било тешко, гасна размена је била лоша због чега је прикључена на респиратор. Након порођаја, стање јој се погоршало, болест је добила системски карактер и она је јутрос у 8.45 сати преминула", навео је Јанковић.

Додао је да је покренута стандардна процедура за такве случајеве и навео да ће бити урађен унутрашњи стручни надзор од стране професора нишког Медицинског факултета различитих специјалности. 

"Тело породиље биће упућено на Институт за судску медицину ради обдукције", казао је.

Како су у КЦ Ниш навели јуче, она је примљена као суспектна на вирус корону јер је имала обострано запаљење плућа, а тестови су показали да је негативна.

У нишком Клиничком центру је и трудница из Врања која је на респиратору и у веома тешком стању је, код које није потврђен вирус корона, као и трудница из Куршумлије, која је позитивна на Ковид 19 и стабилно је.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести