Отворена нова НИС-ова бензинска станица на ауто-путу НС-БГ

НОВИ САД: Министар рударства и енергетике Александар Антић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић отворили су данас нову Газпром бензинску станицу "Нови Сад16", на ауто-путу Нови Сад-Београд.
Otvorena nova NIS-ova benzinska stanica na auto-putu NS-BG  Foto: novisad.rs
Фото: Отворена нова НИС-ова бензинска станица на ауто-путу НС-БГ Фото: новисад.рс

Речено је да је то једна од најсавременијих бензинских станица у Србији, у чију изградњу и опремање је уложено више од три милиона евра.

"Чувена бензинска станица ''Минут'' добила је потпуно нови изглед. Нафтна индустрија Србије и у овако сложеним и специфичним околностима наставља своју инвестициону политику, а која прати оно што ради Влада Србије", рекао је министар Антић.

Он је рекао да се Влада Србије, упркос комплексној ситуацији са епидемијом, снажно бори да очува нашу економију и задржи индустријску производњу, те да су управо из тог разлога овакве инвестиције изузетно значајне и представљају један од кључних сегмената наше економске политике.

"Оно што је за мене значајно јесте да НИС приводи крају своју најзначајнију инвестицију, постројење за Дубоку прераду, инвестицију вредну око 300 милиона евра која ће до краја модернизовати проозводњу у Рафинерији нафте Панчево и представљати једну снажну одскочну даску за будуће пословање Нафтне индустрије Србије", рекао је Антић.

На новоотвореној бензинској станици, између осталог, користиће се један од најсавременијих електро-пуњача. Таквих пуњача у Србији има укупно 85, прецизирао је Антић.

Он је позвао НИС да отвори нову бензинску станицу и на новом ауто-путу "Милош Велики", на којем тренутно нема ниједне бензинске станице.

"Град Нови Сад и Нафтна индустрија Србије нераскидиво су везани. На овој бензинској станици радиће 25 људи, а до сада је на територији града реконструисано укупно 11 бензинских станица", изјавио је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Министар Антић, градоначелник Вучевић и генерални директор НИС-а Кирил Тјурдењев свечано су прикључили електро-аутомобил на пуњење и тиме демонстрирали начин на који ће бити коришћен најсавременији електро-пуњач.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести