Велика награда Тоскане у Формули 1: Хамилтон на корак до Шумахера

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон тријумфовао је на првој Великој награди Тоскане, деветој трци овогодишњег шампионата Формуле 1, коју је обележио велики број инцидената, уз две црвене заставице, као и три периода безбедносног возила на стази.
hamilton
Фото: Фонет/АП

Британац је на стази Муђело дошао до шестог тријумфа ове сезоне, а 90. у каријери, што значи да га сада само један дели од рекорда свих времена који држи Михаел Шумахер.

Друго место заузео је Валтери Ботас у другом Мерцедесу, док се на трећем степенику победничког постоља нашао возач Ред Була Александер Албон, којем је то први подијум у каријери. Четврто место је припало Данијелу Рикарду у Реноу. Иза њега су били Серхио Перес у Рејсинг Поинту, Ландо Норис у Мекларену и возач Алфа Таурија Данило Квјат. Освајаче бодова комплетирали су Шарл Леклер и Себастијан Фетел у Ферарију, као и Кими Раиконен у Алфа Ромеу. Финац је до деветог места дошао упркос казни од пет секунди због уласка у бокс када није смео. До циља је дошло укупно 12 возача, а од њих су Yорy Расел и Роман Грожан остали кратких рукава.

Хамилтон ће прву прилику да се изједначи са легендарним Немцем имати за две недеље у Русији.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести