Фестивал Уличних свирача 30. септембра

НОВИ САД: Једнодневни музички Фестивал Уличних свирача биће реализован 30. септембра у многим двориштима Новог Сада, и симболично ће бити изведено 20 наступа за јубилеј 20 година постојања, саопштили су организатори.
ulicni sviraci, Dnevnik/Slobodan Šušnjević
Фото: Дневник/Слободан Шушњевић

Lollobrigida, Stray Dogg, Вис Лимунада, Vrooom, Артан Лили, Краљ Чачка неки су од јачих имена који ће одржати концерте, а дирекција фестивала позива публику да рођенданско издање фестивала прати са прозора и балкона.

Новосађани су имали прилику да кандидују своје двориште за једну од локација одржавања програма, а организатори ће изабрати 10 градских дворишта.

Програм и изабрана дворишта биће познати јавности до почетка фестивала, али ће тачан распоред извођача по локацијама остати тајна.

Осим најављених група, на програму су многи локални и независни бендови, а један од занимљивијих појава је и “Killo Killo Banda” из Новог Сада.

Ида Престер предводи хрватски електро денс поп састав “Lollobrigida” назван према чувеној италијанској филмској диви Ђина Лолобриђида, често гостују у престоници и на фестивалима широм Србије, а она сама је лидер још неколико мањих група.

Артан Лили на челу са тандемом Романа - Бојан Слачала изузетно су постали активни у последње време током ове пандемије, осим наступа у Сомбору, Смедеревској паланци, свирали су у Башти клуба Фест у Земуну, у Новом Саду, и тек их чекају наступи.

Публика ће пратити и концерте алтернативне музичке сцене - Stray Dogg, Vroom, као и ликовног ствараоца, песника и музичара Краља Чачка.

Организатори поручују да се у години јубилеја публика само препусти доживљају фестивала на другачији начин, тако што ће у својим квартовима угостити све споменуте музичаре, и гледати их са тераса.

Онда наредне 2021. године манифестација се наставља регуларно са присуством публике испред музичара у Подграђу Петроварадинске тврђаве.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести