Постројење за прераду воде у Зрењанину за сада ради без проблема

ЗРЕЊАНИН: Фабрици воде у Зрењанину одобрено је додатно време да испуни уговорне обавезе које се тичу количине пречишћене воде и њеног притиска у градској водоводној мрежи, саопштило је зрењанинско ЈКП „Водовод и канализација”.
zr voda
Фото: Ж. Балабан

У образложењу се наводи да због ванредног стања и ситуације у вези са пандемијом коронавируса, инвеститор постројења за прераду воде није био у могућности да до 21. јула, односно рока предвиђеног споразумом, спроведе све техничке преправке на постројењу, односно у фабрици воде. Те преправке су неопходне како би се унапредио рад постројења.

До момента прекида рада извршилац услуге је обезбедио да пречишћена вода на излазу из постројења константно буде у складу са Правилником о хигијенској исправности воде за пиће Републике Србије, а самим тим и са важећим уговором, кажу у „Водоводу”.

–  Фабрика воде доставила је ЈКП „Водовод и канализација“ из Зрењанина доказе да је обавила техничка унапређења ради умањења губитака у процесу прераде воде, као и да је започела поступак изградње резервоара третиране питке воде. На основу тога му је одобрено да у уторак, 29. септембра, преузме водоснабдевање града водом преко постројења за пречишћавање питке воде – каже руководилац Службе информисања и пословних комуникација у ЈКП „Водовод и канализација“ Синиша Гајин.

Водовод је спреман да постројењу испоручи тражене количине сирове воде за прераду. Редовно ће се обављати анализа воде са излаза из постројења од стране акредитоване лабораторије Завода за јавно здравље Зрењанин, а за интерне потребе то ће чинити и лабораторија комуналног предузећа, додаје Гајин.

Прва мерења квалитета воде су већ обављена и чим пристигну резултати из Завода они ће бити представљени јавности.

– До сада се водоснабдевање града одвија без икаквих проблема. Битно је нагласити да је и даље на снази забрана за пиће воде из градске водоводне мреже – додаје Синиша Гајин.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести