Новљанин Дабовић 1. децембра пред судом због убиства девојке у Новом Саду

НОВИ САД: Отварање главног претреса против Дејана Дабовића (29) из Херцег Новог, окривљеног за тешко убиство
ubistvo u alekse santica
Фото: Дневник/ С. Шушњевић

Душанке Јоцовић (25), пореклом из истог места, почињеног лане у Улици Алексе Шантића у Новом Саду, заказано је јуче у новосадском Вишем суду за 1. децембар.

Окривљеном се приписује да је ножем фатално повредио бившу девојку. 

Јучерашње припремно рочиште је одржано пред председницом већа Иваном Јосифовић, без присуства јавности, како је то уређено законом, али од судије сазнајемо да се у овом тренутку може саопштити само да је јуче одређено који ће се докази изводити на претресу.

Окривљени је доведен из притвора, који му је продужен 23. септембра, а у којем је завршио након што га је полиција лишила слободе на Лиману 4, наколико сати после злочина на Грбавици.  

Грађани су пријавили трагични случај неколико минута пре 16 часова. Настрадалу црногорску држављанку, студенткињу, 26. децембра екипа Хитне помоћи затеклла је у крви испред улаза код броја 48, где је становала. Покушана је реанимација, али девојци, која је годинама живела у Новом Саду и ту намеравала да остане, није било спаса.

Убодне ране на душнику и грудином кошу биле су кобне. Преминула је на путу до Ургентног центра. Најављено суђење ће покажати колико су тачна била нагађања медија да је могући разлог убиства, почињеног после расправе – неуспео покушај помирења с бившом девојком Душанком после дуготрајне емотивне везе. Свакако да ће веома битну улогу у доношењу судске одлуке имати психијатријско-психолошко вештачење.

По једној верзији, Дабовић је најмање два дана боравио у једном новосадском хостелу и у том периоду покушавао у неколико наврата да ступи у контакт с Душанком и да уговори сусрет, али је она одбијала да се нађу и попричају. Изгледа да је тада одлучио да је сачека испред зграде у којој је живела и након краће свађе починио је злочин.

Такође, биће занимљиво утврдити и то да ли је осумњичени покупио своје ствари из хостела у намери да у журби напусти Нови Сад.

Након увиђаја испред зграде у којој је Душанка становала окупили су се њени другари и у шоку, видно потресени, стајали и плакали. Она је била успешна спортисткиња, тренирала је одбојку у једном новосадском клубу у који је дошла по препоруци из Херцег Новог, и није пропуштала тренинге, казале су њене колеге после трагичног догађаја.

М. Вујачић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести