„Водовод” ангажује раднике преко приватних агенција

Процењено је да ће услуге агенције за привремено запошљавање коштати ЈКП „Водовод и канализација” 110 милиона динара, те ће, након окончања поступка јавне набавке, уговор бити закључен управо на тај износ, будући да годишњи обим посла није могуће прецизно утврдити.
Приватна архива
Фото: Приватна архива

Како се из тендерске документације може приметити, комуналном предузећу је за различите привремено-повремене послове потребно најмање 80 радника, с тим што ће плаћање бити реализовано по одрађеном послу, у складу с потребама наручиоца.

Од укупног броја, „Водовод” ће ангажовати најмање осам особа с вишом или високом стручном спремом, 44 квалфикована радника са средњом школом и 28 било које стручне спреме, укључујући и оне с нижим квалификацијама.

Судећи по техничким спецификацијама из конкурсне документације, том комуналном предузећу недостаје по један аналитичар електроодржавања и хемијски, као и три за административно-техничке послове и четири виша администратора, с тим што ће по потреби бити запослено још радника. У зависности од стручне спреме, бруто плата аналитичара је око 86.300 динара и/или 100.300, док је за више администраторе планирано око 75.900 динара, односно 88.100.

ЈКП „Водовод и канализација” ће ангажовати и најмање двоје багериста, по једаног ауто-механичара, механичара електрооперативе, радника за узимање узорака, те оператера потисних пумпи, техничара оперативног одржавања и оператера благајне, као и оператера у централном магацину. Осим тога, биће запослено и 20 администратора, седам оператера филтерског и аераторског погона, по три лаборанта и руковаоца постројењем ППОВ, по један

механичар подршке електроодржавања, манипулант на црпној станици, као и оператер телефонске централе, 18 радника за очитавање водомера, пет помоћних радника у лабораторији и четири за одржавање хигијене.

Бруто примања запослених са завршеном средњом школом и квалификованих радника и оператера крећу се у распону од 54.800 динара до 73.500.

„Водовод” је, иначе, претходне године ангажовао раднике за привремено-повремене послове преко новосадских агенција „Монтоп ХРС” и „Лаборис ХРС”, а уговор је тада закључен на 45,45 милиона динара, без ПДВ-а.

Ј. Вукашиновић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести