Лајчак задовољан разговором; Вучић: Србија спремна за наставак дијалога

БРИСЕЛ: Специјални представник ЕУ за дијалог Беогрда и Приштине Мирослав Лајчак изразио је вечерас задовољство што је имао прилику да с председником Србије Александром Вучићем разговара о развоју ситуације у вези са дијалогом Београда и Приштине.
v
Фото: Tanjug

Захвалан сам на прилици да са председником Србије Александром Вучићем разговарам о развоју ситуације у вези са дијалогом Београда и Приштине и односима ЕУ и Западног Балкана између његових посета седишту НАТО и Чешкој, написао је Лајчак на Твитеру.

Председник Србија рекао је вечерас у разговору с Лајчаком да је Србија спремна за наставак дијалога с Приштином.

Добар разговор с Мирославом Лајчаком вечерас у Бриселу. Србија је спремна за наставак дијалога са Приштином. Без разговора нема решења, а волео бих да проблеме претходних и наше генерације, не остављамо нашој деци, навео је Вучић на Инстаграм профилу ''будућностсрбијеав''.

Претходно је Вучић, оценио да ће наставак дијалога с Приштином ”бити тежак” с обзиром на ставове које се приштински званичници изнели у Словенији током састанка процеса Брдо Бриони.

Председник Србије се претходно у седишту НАТО састао с генералним секретаром Северноатлантске алијансе, Јенсом Столтенбергом.

Из Брисела, Александар Вучић путује директно у Праг у дводневну билатералну посету Чешкој.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести