Фудбалери Војводине на лекарском прегледу, сутра први тренинг

Летња пауза за професионалне фудбалере, како године пролазе, све је краћа, а обавезе као да просто сустижу једна другу.
1
Фото: Д. Вукићевић

Прошло првенство завршено је 19. маја, а само три недеље касније, ево, већина српских суперлигаша поново се окупила, како би одрадили обавезна тестирања и лекарске прегледе, а онда и почели припреме за нову сезону.

Тако је и у случају ФК Војводина, чија прва група играча је јуче била у ординацији “СТ медицине”, односно у “НС лабу”, остали кандидати за тим то ће да учине данас, а квартет младих репрезентативаца Србије (Топић, Нешковић, Зукић и Бјековић) одрадиће обавезе “у ходу”.

Прозивка и први тренинг планирани су за среду ујутро, када ће се играчима најпре одбратити нови шеф стручног штаба Славољуб Ђорђевић, који ће их упознати с планом припрема и обавезама на чијем ће испуњењу инсистирати. Црвено-бели ће у Фудбалском центру “Вујадин Бошков” у Ветернику тренирати до 19. јуна, а дан касније одлазе на Похорје, где ће у дело да спроведу ударни део рада.

У Словенији ће “Стара дама” остати до 4. јула, план је да тамо одигра и четири контролне утакмице, а познато је да ће једна од њих бити одмеравање снага с Марибором, 26. јуна, док се за остале ривали још увек траже. Први такмичарски сусрет Вошу очекује у другом колу квалификација за Конференцијску лигу и то 22. јула, док ће реванш да уследи седам дана касније.

Што се потенцијалних одлазака и долазака у клуб тиче, посебних новина јуче није било. Спортски директор Љубиша Дунђерски раније је обавио разговоре с новим играчима које би тренер Ђорђевић волео да види у тиму, а у наредним данима очекује се да заврши и преговоре с клубовима чији су они сада чланови.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести