Возило за бољу обуку ученика

ЗРЕЊАНИН: Градоначелник Симо Салапура уручио је  директору Техничке школе Ђорђу Клаћу кључеве новог возила, које је купљено средствима Града Зрењанина, а које ће ученици користити приликом извођења практичне наставе.
д
Фото: Dnevnik.rs

Град је за набавку аутомобила марке „Дачија Сандеро” издвојио око 1,4 милиона динара.

- Ученици Техничке школе, који похађају смер техничар друмског саобраћаја, од јесени ће имати ново наставно средство. Заједно са руководством школе смо препознали потребе ове образовне установе и њених ђака да иновирају средства која су основни алат у њиховој настави – истакао је градоначелник Симо Салапура и подсетио да су у претходном периоду уложена вишемилионска средства у одржавање школских објеката. -  Ускоро ћемо посетити и ОШ „Јован Јовановић Змај“, где је замењена целокупна столарија на згради, а уређена је и фасада и окречене су учионице. У тој школи од 1963. није било никаквих улагања, све до ове године. То значи да ће ученици од јесени имати боље услове за образовање – нагласио је Салапура.

Он је додао и да је пет основних и средњих школа се територије града добило 11,5 милиона од Покрајинског секретаријата за образовање, као и да је НИС прошле године, кроз програм „Заједници заједно“, донирао средства за десет школа.

Директор Техничке школе у Зрењанину Ђорђе Клаћ истакао је да сваке године 90 ученика ове школе прође обуку за возача Б категорије. Техничар друмског саобраћаја је четворогодишње занимање и ђаци у оквиру редовног школовања, у трећем разреду, имају обавезну обуку за Б категорију. Они који похађају смер возачи моторних возила обуку за Б категорију имају у другој години. У школи се за обуку користе још три возила.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести