Селекција кратких филмова од 26. до 28. августа

Друге вечери овогодишњег Фестивала уличних свирача – Градић феста, који ће бити одржан од 26. до 28. августа у подграђу Петроварадинске тврђаве, у склопу биоскопског програма биће приказана селекција краткометражних филмова са првог Фестивала филмских ауторки, одржаног у јуну у Новом Саду.
д
Фото: Промо

- На овом фестивалу приказани су професионални и студентски филмови разних жанрова и формата, који су у целости, или у одређеним сегментима ауторско дело жена. Имаћемо прилику поново да погледамо најаутентичнија филмска остварења ауторки из читавог региона, која су настала у протекле две године у склопу биоскопа Градић феста – напомињу организатори.

На репертоару ће се наћи кратки филмови: „Јакна“, редитељке Александре Несторов (16 минута), „А гђе су умјетнице“, редитељки Кларе Бердаис и Иве Марушић (18 минута), „Диши“, редитељке Иване Пејак (6 минута), „А сад се спушта вече“, редитељке Маје Новаковић (27 минута), „Достављачке приче“, редитељке Милане Никић (17 минута) и ХОМЕ, редитељки Тање Брзаковић и Јелене Босанац (5 минута), „Волим“ (32 минута) , редитељке Ања Копрившек и „Пут За Холивуд“ (25 минута) редитељке Јелене Босанац.

Фестивал филмских ауторки, чији је циљ да „женски гласови у филмској уметности постану транспарентни, али и да се омогући повезивање ауторки и на тај начин подстакне формирање женских филмских колектива, унутар регионалног културног простора“, припремили су организација ОФФ Нови Сад и онлајн магазин „Из ОФФ-а“.        

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести