Рвачи Пролетера из Зрењанина имају квалитетне кадете и јуниоре

Рвачки клуб Пролетер је, по ко зна који пут, доказао да има не само врхунске сениоре, него и млађе категорије такмичара.
Јован и Ђорђе Миолски
Фото: Јован и Ђорђе Миолски

Зрењанинска екипа је, наиме, била најуспешнија на Меморијалном турниру „Дарко Нишавић“, одржаном у “Кристалној дворани”, а међу онима који су освојили златне медаље нашао се и Јован Миолски. Он је актуелни шампион државе и Војводине у кадетској конкуренцији, освајач купа и петог места на Балканијади. Јован је и дужи низ година члан српске репрезентације. Овај младић је тренутно кадет, а има право наступа и за јуниоре, односно такмичаре до 21 године.

Миолски је рођен 1. марта 2005. године и са седам година почео је да се бави рвањем. То му је био први избор, што и не чуди, због тога што му се и отац Ђорђе својевремено успешно бавио овим борилачким спортом. Млади рвач каже да га је, осим те чињенице, рвању привукла и одлична екипа која га је тада дочекала, као и сјајна атмосфера у клубу. Његов отац Ђорђе се стога нашао у двострукој улози – тате и тренера.

- Немам повластице због тога што сам његов син, али ми није ни теже. За мене представља додатну мотивацију то да једног дана постигнем и више од оца. Трудићу се у наредном периоду да на тренинзима будем што бољи и верујем да ни резултати неће изостати. На свим такмичењима желим да пружам максимум и остварујем победе – рекао је Јован Миолски, пред којим су у наредном периоду турнири по Србији и иностранству, а нада се и наступу на Балканском шампионату крајем октобра, у Грчкој.


Смеши се лепа будућност

Ђорђе је подсетио на чињеницу да окосницу репрезентације Србије, како сениорске, тако и кадетске, данас чине такмичари Пролетера. Осим Јована, ту су и Давид Молнар и Андрија Михајловић, који су учествовали на првенству Европе у Бугарској, као и Бранко Ђукић, који је наступио на светском првенству за кадете у Будимпешти.

- Ова генерација има перспективу, а заједно с њом, будућност Пролетера има више него лепе обрисе – поручио је Ђорђе Миолски.


Тренер кадетске и јуниорске екипе Пролетера Ђорђе Миолски истиче да не прави никакву разлику међу децом.

- Сви они су наши такмичари и сваки добар резултат ме изузетно радује. Рвачки клуб функционише као целина, почев од управе, преко тренера и рвача, до најмлађих такмичара. Рвање јесте појединачни спорт, али ако немате добру базу и квалитетног спаринг партнера, не можете да постигнете ништа велико. Ми, у клубу, имамо заиста квалитетну кадетску и јуниорску екипу – напоменуо је Миолски - старији.

Наш саговорник додаје да се труди да Јован буде добар пример осталим другарима у клубу и да можда некада и претера с тим, али да све то ради из најбољих намера.

- Покушавам да исправљам неке грешке које сам ја правио као рвач, јер увек може боље и више да се тренира. Ако радите више од других, постоји шанса да једном постанете и шампион. Ако радите мање, сигурно је да никада нећете постати перјаница – додао је Ђорђе Миолски.

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести