Мајсторија Иванића за победу Звезде против Лудогореца

БЕОГРАД: Фудбалери Црвене звезде савладали су вечерас Лудогорец 1:0 (0:0) у утакмици петог кола Ф групе Лиге Европе.
fudbal
Фото: pixabay.com

Једини гол, фантастичним ударцем са 20 метара, постигао је Мирко Иванић у 57. минуту.

Звезда је овом победом преузела водећу позицију у групи, али није осигурала нокаут фазу јер је Митјиланд савладао Брагу 3:2.

Црвено-бели имају 10 бодова, Брага бод мање, па ће у последњем колу, 9. децембра, у директном дуелу Звезди за пласман у наредну фазу бити довољан и реми.

Митјиланд на табели има осам, а Лудогорец један бод.

Данцима је за пролаз потребна победа у последњем колу у Бугарској.

Фото: FoNet

Станковић: Показали смо идентитет, момци су победници

Мислим да је ово једна од бољих такмичарских утакмица Црвене звезде коју је одиграла на свом стадиону. Доста кадровских проблема, али смо говорили да то никада не треба да буде изговор, рекао је тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић после победе против Лудогореца (1:0) у Лиги Европе.

Звезда је прва у гбрупи, а за пласман у нокаут фазу биће јој потребно да освоји бар бод у последњем колу у Браги 9. децембра.

"Препоносан сам на групу, зато што је показала свој идентитет. Шта год да буде против Браге у Португалу ми смо победили. Момци су показали оданост клубу, показали су вољу и жељу да се боре против свега. Победници су шта год да се деси, да ли будемо први, други или трећи. Све кад се сабере и одузме победили смо", изјавио је Станковић на конференцији за медије.

Он је посебно нагласио добру игру у дефанзиви.

"Била је једна од бољих, ако и не најбоља утакмица када говоримо о томе. Имали смо и доста добрих шанси, поготово у другом полувремену".

Станковић додаје да је још рано за причу о мечу у Браги.

"Шта це бити у Португалу не можемо да знамо, долази нам Спартак прво. Након тога гледацемо да се момци опораве што пре и да играци буду одлични као вечерас. Што се тице меча Лудогореца и Мидтјиланда, то није моја брига. Ово је просто таква група, можеш да будеш и први и последњи. Лудогорец је добра екипа, нико не може да нам каже другације. Осетили смо снагу све три екипе. Не размишљам о тој утакмици, очекујем од нас да будемо прави", поручио је Станковић и посебно се захвалкио деци на трибинама на сјајној подршци.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести