Мачванска Митровица добија фискултурну салу вредну поноса

МАЧВАНСКА МИТРОВИЦА: Изградња фискултурне сале при ОШ „Добросав Радосављевић Народ” у Мачванској Митровици према предвиђеним плановима требало би да отпочне у наредном периоду и да траје током ове и следеће године.
д
Фото: Сремске новине

Наиме, реч је о пројекту вредном више од 430 милиона динара, који ће се реализовати у две фазе, док је за први део новац обезбеђен преко Управе за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине у износу од 232,5 милиона динара. Такође, и Град Сремска Митровица ће подржати пројекат уложивши 12 милиона, док ће преосталих 190 милиона динара бити обезбеђено са покрајинских и републичких нивоа.

- На реализацију овог пројекта чекало се дуже него што смо планирали, али смо ми у међувремену тај пројекат у некој мери и унапредили, проширили што се тиче одређених капацитета, а све како би Мачванска Митровица добила не само салу, већ пуно више од тога – рекао је замених градоначелнице Петар Самарџић, а преносе локални медији.

Осим фискултурне сале у објекту ће бити смештене још и свлачионице са тоалетима и тушевима за дечаке, девојчице и наставнике/тренере, тоалет за особе са инвалидитетом, спараварница, трибине на два нивоа са 205 седећих места, затим кухиња са помоћним, пратећим просторијама, као што су магацински простор и простор за прање судова, велика трпезарија капацитета 120 столица, гардеробер, кабинет за техничко образовање, простор за дневни боравак, стан за домара са радионицом.

- Фискултурна сала је површине скоро 1.000 метара квадратних, а биће погодна за више дворанских спортова, кошарку, одбојку, мали фудбал, тенис, гимнастику, а осим ње, истакао бих трпезарију, односно по потреби ресторан и салу за разне манифестације и дешавања, јер ће у њој врло лако и једноставно моћи да се монтира бина, а с обзиром да ће целокупан објекат бити независтан од наставно-административног дела школе, значи да ће бити на располагању и грађанству, баш као и сама сала – објашњава Самарџић.

Л. Р.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести