Русија: Авијација уништила 45 украјинских војних објеката

МОСКВА: Оперативно-тактичка и војна авијација руских снага током дана је погодила 45 војних објеката Украјине, саопштило је руско министарство одбране.
r
Фото: Tanjug (AP Photo/Alexei Alexandrov)

Међу њима су два командна места, 41 положај људства и украјинске војне технике, као и складиште ракетно-артиљеријског наоружања у рејону Војеводка Луганске Народне Републике, саопштио је портпарол министарства Игор Конашенков, преноси ТАСС.

Према његовим рецима, ракетне снаге погодиле су артиљеријску батерију на ватреним положајима у рејону насеља Зарожно, батерију вишецевних ракетних система „Ураган“ у рејону Николајева и четири области где су концентрисани украјинско људство и војна техника.

Од почетка руске војне акције у Украјини уништено је укупно 149 авиона, 112 хеликоптера, 729 беспилотних летелица, 288 противваздушних ракетних система, 2.846 тенкова и других оклопних борбених возила, 327 вишецевних ракетних бацача, 1.323 артиљеријског оруђа и минобацача, као и 2.662 јединице специјалних војних возила, саопштио је портпарол Министарства одбране Русије, наводи ТАСС.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести