Суботица: За уређење Омладинског центра 22 милиона динара

СУБОТИЦА: Канцеларија за младе и удружења која окупљају младе са територије Града Суботица добиће Омладински центар, по узору на новосадски ОПЕНС, за шта ће Влада Републике Србије издвојити 22 милиона динара.
o
Фото: Kuća u Ulici Hanibala Lučića u veoma lošem stanju

Град Суботица је до сада урадио пројектно-техничку документацију и обезбедио неопхподне дозволе, а будући Центар налазиће се у Улици Ханибала Лучића 7.

- Кућа је у овом моменту у лошем стању, али је пројектом замишљена њена обнова, тако да ће то бити један модеран објекат са три сале за предавања, канцеларије, санитарним чвором... Објекат има заједничко двориште, али ће оно бити преграђено, те неће сметати комшијама – објашњава чланица Градског већа Суботице задужена за спорт и омладину Наташа Алексић. - Гледали смо да заиста све буде рационално урађено, а опет да буде лепо и функционално. То ће бити место где ће радити Канцеларија за младе, чије су канцеларије сада у Новој општини. Простор ће бити довољно велик да у њему раде и друга удружења која се баве младима, да ту организују своје активности. Желимо да задржимо младе у нашем граду. Суботица има и доста студената и у овом простору ће и они бити добродошли и имаће места за своје активности.

Средства за Омладински центар могу да буду обезбеђена већ предстојећим ребалансом републичког буџета или најкасније у буџету за наредну годину.

Л. Р.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести