Додик одликован Орденом Епархије темишварске

ТЕМИШВАР: Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик примио је данас током посете Румунији високо одликовање Орден Епархије темишварске.
milorad dodik YT
Фото: Youtube Printscreen

Епархија темишварска истакла је да је Додик заслужио Орден као лидер Срба из Републике Српске, али поготово као глас свих Срба, оних многих чији глас стоји у грлу, али из многих разлога не сме да се чује, преноси Срна.

"Молимо Бога и Светог Саву да Додику подаре снаге и истрајност за нашу праведну српску ствар, а то је борба за право да живимо и опстанемо у својој постојбини, да говоримо српски, да пишемо ћирилицу, да славимо своју крсну славу и да се крстимо са три прста. Ово црквено одликовање нека му послужи на част и сваки добри напредак, а свима нама за добар пример", наведено је у образложењу Ордена.

Додик је истакао да му је изузетна част указана доделом Ордена за допринос очувању српских интереса и веза.

"Након повратка из Румуније, још сам под снажним утиском срдачног и пријатељског дочека у Саборној цркви и захвалан на изузетној части која ми је указана доделом Ордена за допринос очувању српских интереса и веза", написао је Додик на свом Твитер налогу.

Додик се данас у Темишвару састао и са представницима Срба и председником Савеза Срба у Румунији и послаником у румунском парламенту Огњеном Крстићем.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести