Фудбалери Партизана победили Келн у трећем колу Лиге конференције

Келн – Партизан 0:1 (0:1)
w
Фото: Tanjug (AP Photo/Martin Meissner)

Голом Светозара Марковића фудбалери Партизана остварили су важан тријумф у групи Д Лиге конференције и значајно увећали шансе да се нађу у нокаут фази. Одиграли су црно-бели врло зрело и за то су награђени.

Није могло почети боље за Партизан, већ у 9 минуту Београђани су повели. Натхо је центрирао из слободног ударца а Марковић сместио лопту у мрежу. Ваљак се одлучио за повученију игру и прилику из контри. Свесно је препустио иницијативу Келну, који се тешко носио са тим. Тек у 26 минуту Немци су успели да створе прилику када је Адамјан добро шутирао главом али погодио само пречку. Све време се играло на половини Београђана који су се успешно бранили. Партизан је умртвио игру, није дозволио жестоке нападе Немаца. Ипак, успели су ,,јарчеви“ поново после центаршута да дођу до прилике али је Диц шутирао право у Поповића. Чекао је Партизан своју прилику и дочекао је у 41 минуту када је Урошевић из близине шутирао а Швабе чудесно одбранио.

У другом полувремену иста слика као у првом: Келн је нападао а ,,парни ваљак“ се бранио. Дуда је имао добар шут али је шутирао мало поред гола. Исти играч имао је изгледну шансу у 59 минуту: срећом – био је непрецизан. Потом је уследила прилика за Менига и одбрана Швабеа.

Голман Келна је био несавладив јер је зауставио и одличан ударац Павловића. У последњих петнаест минута развила се борба: калкулисања више није било, а то је наметнуо немачки тим. У таквој ситуацији отварале су се контре црно-белима које они нису успели да искористе. Све дилеме могао је да реши Андраде у 90 минуту али је шутирао право у Швабеа.

Потом су и Немци могли да изједначе али остало је – 0:1.

Минут ћутања за Милутина Шошкића

Почетку утакмице претходио је минут ћутања недавно преминулом Милутину Шошкићу, који се истакао и као голман Партизана али и чувар мреже Келна.

Потом је исто уследило у помен настрадалима на фудбалском мечу у Индонезији.


КЕЛН: стадион ,,Рајн енерги“, гледалаца: 50.000. Судија: Де Бургос (Шпанија). Стрелац:

Марковић у 9 минуту. Жути картон: Натхо (Партизан).

КЕЛН: Швабе 7,5, Шиндлер 6, Солдо 6, Килијан 6, Педерсен 6 (Хектор), Мартел 6,5, Хусеинбашић

6,5 (Маина), Дуда 6,5 (Ут), Кајнц 6,5 (Љубичић), Адамјан 6,5, Диц 6,5 (Тигес).

ПАРТИЗАН: Поповић 6,5, Филиповић 6, Марковић 7, Вујачић 7, Урошевић 6,5 (Шеховић),

Дијабате 6,5, Траоре 6,5, Natho 7, Мениг 7 (Андраде), Рикардо 6,5, Павловић 6,5 (Лутовац).

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести