Спилберг: Приказивање филмова се мења после пандемије

ЊУЈОРК: Редитељ Стивен Спилберг је оценио је да је пандемија ковид-19 била тренутак кад су се холивудски филмски студији почели окретати више ка приказивању филмова на интернет платформама уместо у биоскопима.
r
Фото: Pixabay.com

"Пандемија је створила могућност да платформе подигну до рекордног нивоа број претплатника и уз пут гурну под аутобус неке од мојих најбољих пријатеља филмских делатника пошто њихови филмови нису добили прилику за биоскопско приказивање", рекао је Спилберг.

У интервјуу листу Њујорк тајмс у среду Спилберг је, између осталог, рекао да су аутори били исплаћени али су њихови филмови сведени на приказивање на ХБО Макс платформу и "тада је све почело да се мења".

"Мислим да су старији гледаоци осетили олакшање што не морају стати на лепљиве кокице. Али заиста мислим да је за њих лековито да уђу у дворану, у магичност друштвене ситуације где су са гомилом незнанаца", навео је редитељ.

Спилберг је оценио да гледаоци данас осећају да се посета биоскопу исплатила ако се ради о одређеном калибру остварења, односно "ако је филм довољно добар да то кажу једни другима кад се упали светло".

Творац холивудских бокбастера попут "Раље", "Блиских сусрета треће врсте", "Полтергајста" и филмова о Индијани Џонсу је охрабрен чињеницом да је недавно "Елвис" редитеља База Лурмана у Сједињеним Државама зарадио преко 100 милиона долара,

Спилберг је открио да су пробна приказивања показала да се посетиоци снажно повезују са његовим новим филмом "The Fabelmans" који сутра улази у биоскопе.

Према његовим речима, политички трилер "The Post" ког је снимио 2017. године са Мерил Стрип и Томом Хенксом могао је стићи до већег гледалишта да је прављен за интернет платформе.

"Не знам да ли би ми, да сам после пандемије добио тај сценарио, било драже да снимим тај филм за Епл или Нетфликс, па да изађе пред милионе људи", признао је Спилберг. .

Редитељ је приметио да је тај филм имао нешто да поручи милионима до којих никад није могао стићи у биоскопским дворанама.

"Ствари су се довољно промениле да вам то могу рећи", закључио Спилберг.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести