Живковић и Радоњић: Направићемо добар резултат на СП

МАНАМА: „Чврсто верујемо да ова генерација српских фудбалера има све могуће предуслове да на Светском првенству у Катару направи велики резултат”, изјавили су данас српски репрезентативци Андрија Живковић и Немања Радоњић.
Фудбалски савез Србије
Фото: Фудбалски савез Србије

Српски репрезентативци се тренутно налазе у Манами где ће у петак одиграти пријатељски меч са Бахреином. Наши репрезентативци ће дан касније отпутовати у Доху где ће се наставити припреме за СП.

"Сећам се како су Грци доживели освајање Европског првенства 2004. године. Не могу ни да замислим шта би се у сличној ситуацији догодило у Србији. То би био пакао. Сличног смо менталитета, али би код нас била још већа еуфорија. Сјајна смо група, играмо одличан фудбал и заслужујемо да будемо на највећој смотри светског фудбала. А кад смо вевј тамо, хајде да направимо чудо", рекао је Живковић, пренео је званични сајт Фудбалског савеза Србије.

Он је додао да би волео да Србија освоји Мундијал. Живковић је са репрезентацијом Србије тријумфовао на Светском првенству за омладинце 2015. године.

Фудбалер Торина Немања Радоњић је један од 11 момака из италијанске Серије А који ће на СП у Катару бранити боје наше репрезентације.

"Често сам ових дана причао са клупским друговима из Торина на тему Мундијала. Влашићу никако није јасно како то да увек имамо феноменалне играче, а никада ништа нисмо направили на великом такмичењу. Можда је сада прави тренутак. Рикардо Родригез је један од најискуснијих у репрезентацији Швајцарске, могуће је да ћемо бити директни ривали на терену. Шалио сам се њим, рекао сам му да је готов. Признао ми је да не воли да игра против мене ни на тренингу. Ценим га као играча, има одличну технику за једног дефанзивца, уме да изнесе лопту и често у Торину градимо акције које почињу од њега", рекао је Радоњић, који је истакао да у репрезентацији Србије влада одлична атмосфера.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести