Роџер Вотерс поново снимио песму Пинк Флојда

ЛОНДОН: Музичар Роџер Вотерс је снимио у новом аранжману песму "Confortably Numb" свог некадашњег састава Пинк Флојд.
e
Фото: Youtube Printscreen

Вотерс је у опису песме на јутјубу навео да је на новој верзији "Comfortably Numb" радио пре затварања услед пандемије, као уводну песму за турнеју "This Is Not A Drill ”. Турнеја је уместо 2020. почела ове године.

Поигравајући се називима песма и стихова Флојда и сопственим, Ватерс је написао да је нова верзија предвиђена као "позив на буђење и мост ка лепшој будућности у којој ће се више причати са странцима, било у ''Бару'' (The Bar) или ''У проласку на улици'' (Passing In The Street“) и са мање крвопролића у ''Некој страној земљи'' (In Some Foreing Land)".

Басиста Вотерс је написао стихове, а гитариста Дејвид Гилмор музику за, како ће се испоставити, једну од најпознатијих песама Пинк Флојда која је објављена на њиховом албуму "The Wall " (1979).

Флојдову "Comfortably Numb " певају Вотерс и Гилмор, који је снимио и два упечатљива гитарска сола, која су додатно допринела на препознатљивости песме.

"Спустио сам је за читав степен у а мол, како би била мрачнија и аранжирао је без сола, осим одјавног дела где је срцепарајуће предиван вокални соло наше нове сестре Шанеј Џонсон", навео је Вотерс.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести