НАДА, Заветници, ПОКС и Двери: Нисмо организовали протест

БЕОГРАД: Коалиција НАДА, коју чине Нови ДСС и ПОКС, Српска странка Заветници и Српски покрет Двери саопштили су данас да нису организатори "било каквог јучерашњег окупљања на улицама Београда".
p
Фото: Tanjug (Sava Radovanović)

У саопштењу Заветника се наводи да четири странке наводе да одбацују, како тврде, "јефтине оптужбе и опскурне покушаје Српске напредне странке", да их повежу са било каквим облицима екстремизма и насиља.

Пропагандна машинерија Српске напредне странке, уз обавештајну подршку специјалних саветника из Брисела и Берлина, покушава да медијски компромитује странке које су на изборима добиле подршку више од пола милиона грађана за своју политику очувања Косова и Метохије у саставу Србије и да је лажно представи екстремистима, каже се у саопштењу.

Оцењује се да је Вучић "уплашен од раста подршке међу грађанима државотворних снага", те да "уз договор са новим 'пријатељима' са Запада, жели да пројектује сценарио 'контролисаног хаоса', како би успорио и окрњио незаустављив процес великог, политичког, националног окупљања у одбрани Косова и Метохије".

Каже се и да је сваки вид вандализма контрапродуктиван и да "у овом тренутку може да користи једино владајућем режиму".

Такође, не доводимо у питање право сваког грађанина, да организује или присуствује скупу, који је у складу са Уставом и законом и на тај начин искаже своју вољу, стоји у саопштењу.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести