Џоан Колинс тражи од градоначелника Лондона да забрани бициклисте

ЛОНДОН: Глумица Џоан Колинс (89) позвала је градоначелника Лондона Садика Кана да "уради нешто" у вези са бициклистима, након што је један наводно ударио у њу на тротоару.
YT
Фото: Youtube Printscreen

Инцидент се догодио када је ишла на вечеру са супругом и пријатељима и када је на њу налетео бициклиста који је возио по тротоару без упаљених светла и са маском на лицу.

Она је директно позвала Кана да предузме мере против "опасних бициклиста" и затворених путева, пре него што, како је рекла "овај прелепи град Лондон буде уништен".

Портпарол градоначелника рекао је да је Кан посвећен томе да Лондон учини што безбеднијим и за бициклисте и за пешаке. Као и да су пешачење и бициклизам "процветали" у последњих пар година, преноси Тајм.

"Градоначелник је изградио стотине километара нових или надограђених бициклистичких рута од почетка пандемије и завршио посао да неке од најопаснијих и застрашујућих раскрсница у главном граду учини безбеднијим. Градоначелник охрабрује све који користе лондонске путеве да то учине безбедно како би помогли да Лондон постане најбољи град на свету за пешачење и бициклизам", рекао је портпарол.

Према Закону о аутопутевима из 1835. године незаконито је возити бицикл по тротоару,а казна за то је до 500 фунти.

Закон о путевима предвиђа да бициклисти морају да имају упаљена бела предња и црвена задња светла ноћу, поред црвеног задњег рефлектора.

У периоду од 2013. до 2019. године, Завод за националну статистику забележио је 21 смрт пешака изазваних бициклима, а тренутно бициклисти могу да добију казну до две године затвора ако убију пешака.

Са друге стране возачи аутомобила уколико убију пешака могу да добију и 14 година затвора до доживотне робије.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести