ЗИМСКА СЛУЖБА СПРЕМНА ЗА ПАДАВИНЕ Снег није изненадио путаре

Будући да температуре још нису испод нултог подеока, те да се снег који је у среду падао није задржавао на коловозу, све саобраћајнице су проходне, а со је посипана само на сремској стрaни града.
a
Фото: Dnevnik.rs

Међутим, имајући у виду бљузгавицу, поготово у околини градилишта, те ниже температуре у вечерњим часовима, као и евентуалу маглу, надлежни саветују возачима да буду опрезни.

Екипе јавно-комуналних предузећа, које су у програму рада Зимске службе, од почетка децембра дежурају 24 часа, с тим да се број радника и механизације повећава и смањује у зависности од временских прилика.

Шеф Зимске службе у ЈКП „Пут” Гојко Етински каже да још нема потребе за ангажовањем грађевинских машина, али да су путари спремни за падавине. 

– Екипе Зимске су у првом степену приправности, што подразумева дежурство 15 радика у две смене, с четири возила и једном грађевинским машином – објаснио је  Етински и напоменуо да ЈКП „Пут” одржава путеве првог и другог приоритета укупне дужине 800 километара. – Вода и блато у околини градилишта представљају проблем, па би учесници у саобраћају требало да прилагоде вожњу условима на друму. Посебну пажњу возачи би требало да обрате на кружним раскрсницама, као и на Мосту слободе, по ком се не посипа со.

Ј. Вукашиновић

EUR/RSD 117.0706
Најновије вести