У ПЛАНУ САНАЦИЈА ДВА МОСТА НА ПОДРУЧЈУ ЗРЕЊАНИНА Оштећен лук преко језера

ЗРЕЊАНИН: Планирано је да у наредном периоду буду санирана два моста на територији града Зрењанина.
а
Фото: Dnevnik.rs

Локална самоуправа, наиме, расписала је јавну набавку израде пројектно-техничке документације за санацију пешачког моста преко „Језера 1”, у улици Народне омладине у Зрењанину, и друмског моста преко канала ДТД, у улици Тудора Владимирескуа у Јанковом Мосту, на путу према Банатском Двору.

Како је наведено у образложењу, набавка се спроводи зато што мост преко „Језера 1” има оштећења и јер је утврђено да је потребно израдити пројекат санације. За мост између Јанковог Моста и Банатског Двора је установљено да је небезбедан за коришћење.

„По изради пројектно-техничке документације утврдиће се потребна средства за санационе радове и омогућити њихово планирање”, додаје се у образложењу и истиче да је рок за подношење понуда или пријава 9. јануар наредне године.

Лучни пешачки мост преко језера спаја четврт Мала Америка са индустријском зоном код фабрике „Житопродукт”. Једноставни бетонски лук, подигнут 1963. године, данас премошћује језеро које је формирано 1985. од некадашњег тока реке Бегеј. Од индустријских гиганата на другој обали није остало много, па мост данас не прелази толико Зрењанинаца као што је то било пре пола века. Ипак, и даље је то најкраћи пут између два дела града, а са језером чини јединствену слику.

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.1309
Најновије вести