СТИГЛО НОВО УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ Предстоји нам погоршање времена, а ево за кад метеоролози најављују КИШУ, АЛИ И СНЕГ

Грађани широм Србије данас су могли да уживају у сунчаном дану, а пролећне температуре се очекују и у наредном периоду.
sneg, Dnevnik/Vanja Fifa
Фото: Дневник/В. Фифа

Међутим, према најави РХМЗ-а, долазиће до повремених пљускова, снега, као и пада температуре.

У суботу топлије и променљиво облачно са мало сунчаних интервала. На истоку Србије је могућа краткотрајна слаба киша. Ветар ујутру слаб југозападни, а поподне умерен северозападни и северни. Притисак изнад нормале. Минимална јутарња температура од - 2°Ц до 2°Ц, а максимална од 7°Ц до 12°Ц. Увече суво. Температура у 22х од 0°Ц до 6°Ц.

Како је саопштио Републички хидрометеоролошки завод, на планинама, а на југу Србије ујутро и у нижим пределима, очекује се провејавање слабог снега. Ветар слаб и умерен, северозападни, на истоку и југу Србије повремено јак, нарочито на планинама, крајем дана у слабљењу.

Најнижа температура од -3 до 5 степени, а највиша од 5 на југу, до 10 степени на северозападу Србије и у Неготинској Крајини. Увече и током ноћи у већем делу Србије делимично разведравање, а у Војводини у другом делу ноћи ново умерено наоблачење.

У недељу, понедељак и уторак сваким даном све топлије и преовлађујуће суво. Максимална температуре ће прелазити 15°Ц у многим местима понедељак и уторак.

Киша и краткотрајни пљускови очекују се на североистоку земље 3, 5 и 8. фебруара.

Дневник/К1инфо

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести