"Турска кухиња, која је вековима обликована интеракцијом са бројним цивилизацијама, неизоставни је део турског културног наслеђа, у којем се осликава државни идентитет и карактер. Њена екселенција Емина Ердоган одржаће ручак под називом "Кулинарски пут у вековни укус Анатолије", за њене уважене госте на Дипломатском форуму у Анталији 2. марта, како би поделила јединствене и аутентичне аспекте турске кухиње", наводи се у саопштењу организатора.
Додаје се да ће током догађаја, у фокусу изложбе хране бити историјска трансформација турског кулинарства.
Кувар са две Мишелин звезде Фарих Тутак припремаће специјална јела која осликавају богато наслеђе турске кухиње и говориће гостима о гастрономском благу Турске, додају организатори.
Цео догађај о развоју кулинарства, пракси, биће испраћен и дигиталним перформансом.